The server is under maintenance between 08:00 to 12:00 (GMT+08:00), and please visit later.
We apologize for any inconvenience caused
Login  | Sign Up  |  Oriprobe Inc. Feed
China/Asia On Demand
Journal Articles
Laws/Policies/Regulations
Companies/Products
Bookmark and Share
hang kong yuan shuai a li bei tuo
Author(s): 
Pages: 50-51
Year: Issue:  11
Journal: Ordnance Knowledge

Abstract: 1903年12月17日,美国的莱特兄弟将世界上第一架飞机送上蓝天,从此开始了整整一个世纪人类征服蓝天的旅程。在今天人们纪念莱特兄弟实现载人飞行100年的同时,有一位巴西人同样值得尊敬。1906年10月23日,杜蒙·桑托斯·阿利贝托在巴黎驾驶自己研制的14-Bis双翼飞机升空。与莱特兄弟不同的是,这次起飞没有借助地面助推器,阿利贝托成为了世界上第一个利用发动机的推力将飞机送上蓝天的人。1971年10月19日,巴西国会授予阿利贝托"航空元帅"的称号。这一天也因此成为巴西的"航空节"。
Related Articles
No related articles found